Experience Athens

Γνωρίζετε την Αθήνα; Εκμεταλλευτείτε τη διαμονή σας στο Mirivili Rooms and Suites για να γνωρίσετε την πόλη, άλλωστε η κεντρική τοποθεσία του κάνει τις μετακινήσεις σας προς όλες τις κατευθύνσεις πανεύκολες. Πιείτε (ή Απολαύστε) τον καφέ σας και κάντε τις αγορές στην αγορά στο Χαλάνδρι ή στα μεγάλα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται τόσο κοντά στο Mirivili και ξεκινήστε μια περιπλάνηση στην πόλη. 

Ακρόπολη
Απόσταση: 9 χλμ.
Η Ακρόπολη των Αθηνών δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, όπου βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης αφιερωμένο στη θεά Αθηνά. Και φυσικά το Μουσείο της Ακρόπολης όπου φυλάσσονται όλοι οι θησαυροί του μνημείου. Μπορείτε να πάτε με λεωφορείο (Ε14, Χ14, 550) από τη στάση «Υγεία».
Πλάκα και Μοναστηράκι
Απόσταση: 9 χλμ.
Η Πλάκα και το Μοναστηράκι, η παλιά πόλη στη σκιά της Ακρόπολης, ο κατεξοχήν τουριστικός προορισμός και σίγουρα το πιο ωραίο και γραφικό κομμάτι της πόλης. Θα επισκεφτείτε την Αρχαία Αγορά, τη Στοά του Αττάλου, τη Ρωμαϊκή Αγορά, θα περπατήσετε στα Αναφιώτικα, ένα νησί στο κέντρο της πόλης και θα ξεχαστείτε στα παλαιοπωλεία.
Πλατεία Συντάγματος και οδός Ερμού
Απόσταση: 8 χλμ.
Η Πλατεία Συντάγματος και η οδός Ερμού είναι αναμφίβολα η καρδιά της πόλης. Πραγματικά μαγική η πλατεία όταν είναι στολισμένη για τα Χριστούγεννα, πολύβουη και όλο ζωντάνια όλες τις εποχές του χρόνου. Στην Ερμού θα κάνετε τις αγορές σας στα πολλά και ενημερωμένα καταστήματα.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Απόσταση: 8 χλμ.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Προσφέρει στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα. Μπορείτε να πάτε με λεωφορείο από τη στάση «Υγεία» (Α7).
Ψυρρή
Απόσταση: 9 χλμ.
Του Ψυρρή, μία ακόμη παραδοσιακή γειτονιά της Αθήνας γεμάτη ζωή όλες τις ώρες της ημέρας. Η ιδανική κατάληξη της ημέρας σας για φαγητό και ποτό στα πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και μπαρ.
Κηφισιά
Απόσταση: 7 χλμ.
Η Κηφισιά το αριστοκρατικό θερινό θέρετρο των εύπορων Αθηναίων του 19ου αιώνα διατηρεί ακόμη την αίγλη του. Ιδανικός προορισμός για αγορές, καφέ, φαγητό και ποτό. Και φυσικά την Ανθοκομική Έκθεση στο Άλσος Κηφισιάς κάθε άνοιξη. Μπορείτε να πάτε με λεωφορείο (Α7, 550) από τη στάση «Υγεία».
Άλσος του Κτήματος Συγγρού
Απόσταση: 4 χλμ.
Το Άλσος Συγγρού, ένα από τα τελευταία φυσικά δάση της Αττικής και το μοναδικό στο Λεκανοπέδιο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 λεπτών με αυτοκίνητο από το Mirivili Rooms and Suites και μπορείτε να πάτε με λεωφορείο (Α7, 550) από τη στάση «Αστυνομία».
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά
Απόσταση: 5 χλμ.
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στεγάζεται σε ένα κομψό νεοκλασικό κτίριο του περασμένου αιώνα και έχει στόχο την μελέτη, τη συντήρηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Φιλοξενεί εκθέματα των τεσσάρων βασικών τομέων του (χερσαία ζωολογία, βοτανική, υδροβιολογία, ορυκτολογία-παλαιοντολογία). Μπορείτε να πάτε με λεωφορείο (Α7, 550) από τη στάση «Υγεία».
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Απόσταση: 13 χλμ.
Έχετε χρόνο και διάθεση να βρεθείτε στο άλλο άκρο της Αθήνας και δίπλα στη θάλασσα; Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι κέντρο πολιτισμού και εκδηλώσεων μέσα σε ένα τεράστιο πάρκο. Εκεί φιλοξενούνται πλέον η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Μπορείτε να πάτε με τη λεωφορειακή γραμμή 550 από τη στάση «Υγεία».
Ηρώδειο – Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Απόσταση: 9 χλμ.
To πασίγνωστο ρωμαϊκό ωδείο είναι χτισμένο από τον Ηρώδη τον Αττικό κατά το 2ο αι. μ. Χ. και αφιερωμένο στη μνήμη της συζύγου του Ρήγιλλας. Στη σύγχρονη εποχή εργασίες αναστήλωσης ξεκίνησαν από τα μέσα του 19ου αι. και ολοκληρώθηκαν τη δεκαετία του 1950. Έκτοτε φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.